Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Ο Χριστουγεννιάτικος Χορός του Ομίλου μας Τιμητική εκδήλωση για τους αδελφούς ΓκουντούλαΜε πολλή επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χριστουγεννιάτικος χορός του Ομίλου μας το βράδυ ανήμερα Χριστούγεννα, στις 25 Δεκεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Ναϊάδες.
Το Χορό τίμησαν ο πρ. Υπουργός, Βουλευτής κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δακής. Ο Δήμαρχος Σερβίων κ. Βασίλειος Κωνσταντόπουλος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Δυτικής Μακεδονίας, κ. Έλενα Ζυγούρη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Λαζαριώτης Νικόλαος και Μπάκανος Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητος Σερβίων κ. Τσιρέκας Αθανάσιος, ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο κ. Μενέλαος Μακρυγιάννης και πάρα πολλοί συμπολίτες μας – η μεγάλη αίθουσα στις Ναϊάδες ήταν κατάμεστη.
Το πρόγραμμα άρχισε με τα παιδικά χορευτικά, που πράγματι χάρηκε ο κόσμος τη χάρη των παιδιών –τρία χορευτικά στην ηλικία του Δημοτικού χάρισαν αισιοδοξία και ελπίδα.
Στη συνέχεια έγινε η τελετή της απονομής των τιμητικών διακρίσεων. Πρώτοι τιμήθηκαν φυσικά οι Πρωταθλητές, αδελφοί Γκουντούλα. Η Πρόεδρος του Μ.Ο.Σ. Χρυσάνθη Καραγιαννίδου στην προσφώνησή της, αφού ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα και ευχαρίστησε για την παρουσία όλους, είπε:
Το Δ.Σ. του Ομίλου μας στη συνεδρίασή του στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 αποφάσισε να τιμήσει σήμερα τους αδελφούς Γκουντούλα, Απόστολο και Νίκο, κωπηλάτες πρωταθλητές  της δικώπου
Αφορμή
Η συμμετοχή των δίδυμων αδερφών  στο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός των ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, οι οποίοι είχαν ξεχωριστή σημασία για την πόλη μας, καθώς η συμμετοχή των δύο αδελφών λάμπρυνε και τίμησε το όνομα των Σερβίων.
Μετά από μία σειρά επιτυχιών σε παγκόσμιο επίπεδο ο Νίκος και ο Απόστολος βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση της μέχρι τώρα σταδιοδρομίας τους. Και μόνον η συμμετοχή τους σε μια τέτοια διοργάνωση είναι από μόνη της μία μεγάλη κατάκτηση. Επί πλέον το να συγκαταλεγούν μεταξύ των εννέα πρώτων είναι εξαιρετικά σημαντικό, εάν λάβουμε υπόψη το επίπεδο των αγώνων και τον αριθμό  συμμετοχών. Είναι πραγματικός άθλος. Εμείς ζήσαμε στιγμές αγωνίας αλλά και υπερηφάνειας σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, καθώς συμμετείχαν σ’ αυτούς τα Σέρβια. Μέσα από τα παιδιά και μαζί μ’ αυτούς συμμετείχαμε όλοι και κοινωνούσαμε στον αγώνα, την αγωνία, την επιτυχία, την αποτυχία.
Κυρίες και Κύριοι
Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε το παράδειγμα αυτών των παιδιών, προς όφελος όλων των νέων της περιοχής μας, ώστε να γίνουν πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για τα νιάτα μας, που συχνά χάνονται σε μάταιες, ανώφελες και επικίνδυνες αναζητήσεις.
Το παράδειγμα των αδελφών Γκουντούλα πρέπει να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για όλους τους υπεύθυνους φορείς, για το τι μπορεί να προέλθει από τον τόπο μας, με την κατάλληλη εκπαίδευση και την ανάλογη στήριξη στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνον. Να προβληματίσει η ύπαρξη της λίμνης μας που παραμένει ανεκμετάλλευτη καθώς και όλου του φυσικού πλούτου της περιοχής.
Απόστολε και Νίκο
Εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να σας συγχαρούμε από τα βάθη της ψυχής μας και να σας ευχαριστήσουμε για τη χαρά, τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια που μας προσφέρατε με τη συμμετοχή σας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε πάντα νοερά μαζί σας στη δύσκολη και επίπονη  προσπάθειά σας για την  πολυπόθητη Ιθάκη. Οι θυσίες, οι στερήσεις και οι κόποι σας σε καμία περίπτωση δεν πάνε χαμένοι. Είμαστε περήφανοι για σας.
Παρακαλούμε να δεχθείτε από μία τιμητική πλακέτα με το Κάστρο της Πόλης μας και τη σφραγίδα του Ομίλου μας, ως έκφραση των αισθημάτων μας και ως έμπρακτη απόδειξη των λόγων μας.»
Κάλεσε στη συνέχεια τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη να απονείμουν τις πλακέττες. Και οι δύο αφού ευχήθηκαν σε όλους για τη σημερινή εορτή, συγχάρηκαν τους τιμώμενους και ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση αποκάλυψαν τις ενέργειες που γίνονται για την αξιοποίηση της λίμνης
Εμείς ελπίζουμε και… περιμένουμε…
Πήραν το λόγο στη συνέχεια τα δύο αδέλφια, τα οποία ευχαρίστησαν βέβαια για την αποδιδόμενη σήμερα τιμή, ευχαρίστησαν τις οικογένειές τους για τη στήριξη που τους παρείχαν ώστε να φθάσουν ως εκεί και αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που υπάρχουν και πρέπει να αξιοποιηθούν. Είπαν χαρακτηριστικά «Ποιος περίμενε δυο παιδιά από τα ορεινά Σέρβια να γίνουν κωπηλάτες!»
Στην εκδήλωση ήταν παρόν και το νέο μέλος της οικογένειας Γκουντούλα, η μνηστή του Απόστολου,  Αξεξάνδρα Τσιάβου, Τρίτη Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο,  στο διπλό σκιφ ελαφρύ γυναικών.
Κατόπιν η Πρόεδρος ανακοίνωσε:  «Στην ίδια συνεδρίαση το Δ.Σ. του Ομίλου αποφάσισε να τιμήσει όλους τους Μαθητές των Λυκείων Σερβίων που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το 2012. Επιβραβεύουμε σήμερα τον αγώνα των μαθητικών τους χρόνων. χωρίς διάκριση ως προς το βαθμό της επιτυχίας, διότι πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν στο μέτρο των δυνατοτήτων του το καθένα. Θα απονείμουμε στα παιδιά ένα τιμητικό Δίπλωμα και από ένα Ημερολόγιο του 2013 που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ελεύθερα Σέρβια. Ευχαριστούμε την Τάσα τη Χόλμπα και την Μαργαρίτα Παπασυννεφάκη που συνεργάστηκαν μαζί μας και θα κάνουν την παρουσίαση.»
Τα διπλώματα απένειμαν οι καλεσμένοι. Ο κ. Κουκουλόπουλος συγχάρηκε τα παιδιά και τόνισε να έχουν κλεισμένη στην καρδιά τους την πατρίδα… Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Μακρυγιάννης.
Τελευταίο εμφανίστηκε το Εφηβικό χορευτικό που παρουσίασε ένα πρόγραμμα λαϊκό. Έπειτα η Πρόεδρος του Μ.Ο.Σ. με τους επίσημους καλεσμένους έσυραν το χορό και ακολούθησε μία χαρούμενη εορταστική βραδιά με δημοτικό και λαϊκό τραγούδι και χορό. Το χαρακτηριστικό σ’ αυτή την εκδήλωση ήταν ότι ήταν πολύ οικογενειακή. Ίσως επειδή συμμετείχαν παιδικά χορευτικά ήρθαν οι γονείς με τα παιδιά τους τα οποία και έμειναν ως αργά. Η πίστα ήταν συνέχεια γεμάτη με μεγάλους και παιδιά.
Κάποια στιγμή έγινε και η κλήρωση της Λαχειοφόρου. Κληρώθηκε ένας λαχνός και κερδίζουν μετά ανά δέκα.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και να δημοσιεύσουμε  όσους προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο μας.:

Eργοστάσιο  Επίπλων Νικολαΐδη και ΣΙΑ «ΝΙ.ΠΑ.ΔΑ»  
Ιωάννης Αληχανίδης Α.Ε.              Μπρουσιόβας Απόστολος         Γερμανός
Παναγιωτίδης  Ιωάννης       Ζέρβας Ιωάννης        Αλτιπαρμάκη  Δέσποινα   Κατάστημα evelyn                Κατάστημα Sam        Fiorellino   Παιδικά Ρούχα
Κοσσυβάκης Γεώργιος        Κατάστημα  Χαράλαμπου Σαββίδη
Υαλικά-Είδη Δώρων, Γιώργος Καρακουλάκης          Art Shoes
Κατάστημα Γ. Λαδιά            Χρίστος Γιαγκούλας              Νίκος Μαραμής   Ζαχαροπλαστείο «Σόφη»       Παπαστέργιος Βασίλης  Παπαστεργίου Γεωργία  
Α. Σταμπλιάκας        Ανώνυμος         Τζικανούλας, Αξεσουάρ Αυτοκινήτων
Γκόγκος Λάζαρος, Αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού      Σιαμαντζιούρας, υποδήματα       Κων. Μαλούτας «Περί φωτογραφίας»   Γ. Μιχαηλίδης, Εμπορία Ετοίμων ενδυμάτων Κακαλές Παναγιώτης, Mega electrics       Ανδρεάδου Χιονία 
Μενέλαος Μακρυγιάννης, Οικονομολόγος       Μπάκανος Γεώργιος, Καφενείο 
Delicious         Παπαμάρκος  Ιωάννης    Τάσιος Μάκης, Τσιπουράδικο «Το κουτούκι» :Κρεοπωλείο  Αφοί Μπελιάτη           Μποζατζή Αλεξία       Βούλα Μαγαλιά          
 Καφενείο  Ποντίκη Γιώργου     Σάββας Σαλτσίδης           Πίτσα «Da Kristo»
Ποντίκης Γεώργιος, «Κουρείο»              Μπατσίλα Χρυσούλα, Υγρά Καύσιμα:
Βoudoir, Καλλυντικά Στεφανοπούλου:  «Τιάκος», Ζαχαροπλαστείο  
Οβελιστήριο «οβελιξ»:          Άνθη-Φυτά «Γαρδένια», Πελ. Ποντίκη:
Café-Bar, attractive     Παιδότοπος «Έλα να παίξουμε» : Taxi Σερβίων «Τα Κάστρα»
Καφέ-Τσιπουράδικο «Το καρτέρι»,   Πάσχος Νίκος,  Μαλούτας Βαγγέλης :Κρεοπωλ.
Ντούφας ΑντώνιοςΚρεοπωλείο,               Κουμαντζιά Μπουζιάνα, Οβελιστήριο: 
Καρδάκος Αθανάσιος, Κρεοπωλείο:             Σαλτσίδης Βασίλειος, Καφενείο         
 Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Κοκολιού  Χρύσα, Οδοντίατρος,  Μέλλιος, Ωρολόγια-Κοσμήματα
 Φαρμακείο Τόλιου-Κοκολιού Λίτσας           Καραγκαιούρης Νίκος, Υποδήματα
Κάβα Ποτών Καραγιάννη Παναγ.              Vogue, Σταμκοπούλου Χρυσούλα,
Φαρμακείο Γ. Γαλογαύρου,    Σαββίδης Χαράλαμπος
Βιοτεχνία παιδικών και λευκών ειδών, Τσελεπή:  Φαρμακείο, Σταυρούλας Γκανάτσα:  Νίκος Χατζηδημητράκος, Οδοντίατρος,        Παπαχαρισίου Στυλιανή, Κομμωτήριο : Ζαρογιάννη Αφοι         Hair & style,            Κομμωτήριο Φούντογλου Γεωργίας, :
Δελνιώτης Αναστάσιος, Στεγνοκαθαριστήριο    Παπαγεωργίου Θεόδωρος, ΗΛΜΑΚ ,
Παπακωνσταντίνου Ξενοφών   Kαψάλη Βάια, Βιβλιοπωλείο,   Ανθοπωλείο Σπυρίδου Σοφίας,             Παπαγιάννης Χρίστος,             Καλπαΐδης Στέλιος  Παπαγιάννης Πέτρος ,           Σταμκόπουλος Ζαχαρίας,            Λαζαριώτης Αλέξανδρος, Χαραλαμπίδης     Ηλίας,                Γκόγκος Γεώργιος,       Tσελεπής Σάκης :
Χόλμπα Έλσα :       Θύμνιου Χρυσούλα,             Θύμνιου Άρτεμις, Αισθητικός :
Πράσσος                 Κέντρο Ξένων Γλωσσών, Πολυξένης Μίχου,
Τσοχανταρίδης Ονώριος, Συνεργείο Αυτοκινήτων  Αθανάσιος Μπλάντας
Μπατσίλας Ευάγγελος κ΄ΣΙΑ Ο.Ε. :   Μαγδ. Γρηγοριάδου κ΄ΣΙΑ,  Σούπερ Μάρκετ:

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων «Τα Κάστρα» ευχαριστεί όλους τους Επαγγελματίες της πόλης μας που με περισσή αγάπη προς τον Όμιλο και υποδειγματικό φιλότιμο στήριξαν την προσπάθειά μας και προσέφεραν υπέροχα δώρα για τη Λαχειοφόρο στη Χοροεσπερίδα μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους