Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων σε συνεργασία με την Skull of Yorick Productions και το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων παρουσιάζει  την εκδήλωση “Όπερα Γκαλά” αφιερωμένη στην μνήμη του Θεόδωρου Ματάνα.
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άριες από γνωστές όπερες του ιταλικού και γαλλικού ρεπερτορίου.
Η εκδήλωση αφιερώνεται από την Κασσάνδρα Δημοπούλου στην μνήμη του αείμνηστου παππού της Θεοδώρου Ματάνα, ο οποίος με πολλή αγάπη της ενέπνευσε αγάπη για το τραγούδι και τον τόπο τους.
Το Όπερα Γκαλά στα Σέρβια καθώς και η παράσταση της όπερας “Οι παλιάτσοι” στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού στις 27 Δεκεμβρίου, είναι ένα δείγμα των δραστηριοτήτων της εταιρίας Skull of Yorick Productions.
Η εταιρία Skull of Yorick Productions της οποίας ιδρυτικά μέλη είναι η Κασσάνδρα Δημοπούλου και ο Φίλιππος Μοδινός ανακοινώνει ότι το καλοκαίρι του 2013 ξεκινά ένα νέο θεσμό στα Σέρβια, τα “Θεοδώρεια”. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ τεχνών με κύριο άξονα το τραγούδι, το οποίο θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπως: διεθνή σεμινάρια κλασικής μουσικής, παραστάσεις όπερας και συναυλίες κλασικής μουσικής, εκθέσεις, πολυθεάματα, κ.ά. με επίκεντρο τα Σέρβια και τη γύρω περιοχή. Η εταιρία θα συνεργαστεί με τοπικούς φορείς και συλλόγους, ώστε να επιτευχθεί η εδραίωση ενός σοβαρού καλλιτεχνικού θεσμού που θα προσδώσει κύρος, πνευματική και τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή.
Καλούμε το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και όλους τους τοπικούς φορείς να συνδράμουν και να στηρίξουν τις εκδηλώσεις μας.
Ευχαριστούμε την Κα Χρυσάνθη Καραγιαννίδου, Πρόεδρο του ΜΟΣ, για την ευγενική της πρόσκληση και υποστήριξη της εκδήλωσης στα Σέρβια.

Από: Κασσάνδρα Δημοπούλου το γένος Ματάνα.